Το ψαχτήρι του κακομοίρη...

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2005

Συνομωσίες...

Μια τεραστίων διαστάσεων συνομωσία εξυφαίνεται αυτή την στιγμή εναντίων όλων των ελεύθερων επαγγελματιών της χώρας μας. Η Εφορία έχει βαλθεί να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή και να γεμίσει ταυτόχρονα τα ταμία της, γι' αυτό αποφάσισε να αντιμετωπίζει στα ίσια τους υπεύθυνους για το δημοσιονομικό κατρακύλισμα της Ελλάδας: τους ελεύθερους επαγγελματίες! Ναι αγαπητοί κύριοι, πάλι εμείς θα βγάλουμε το φίδι απο την τρύπα! Πάνω στις πλάτες μας θα χτιστεί το οικονομικό μέλλον της χώρας! Σε απλά Ελληνικά, ο φόρος περαίωσης θα κάνει την δουλειά του και θα μας τα πάρει χοντρά. Γιατί σου λέει ο κύριος έφορας: κοίταξε να δείς παλικάρι μου, ο φόρος περαίωσης είναι προαιρετικός. Τουτέστοιν, αμα δε θες, μην πληρώσεις τα χίλια πεντακόσια ευρώπουλα που σου ζητάμε. Να ξέρεις όμως πως, άμα έρθουμε και σου κάνουμε έλεγχο, θα πληρώσεις τα τριπλά σε πρόστιμα, κι ας μην λείπει δεκάρα τσακιστή απο τα βιβλία σου. Εμείς όλο και κάτι θα βρούμε για να σου κόψουμε τον κώλο. Τι απαντάς λοιπόν στον κύριο έφορο; Σκύβεις ευλαβικά να σε ευλογήσει, και λές και ευχαριστώ. Βάλε τώρα και το ΤΕΒΕ, που όταν σε ανεβάσει απο την δεύτερη στην τρίτη ασφαλιστική κατηγορία σου κάνει αύξηση εισφοράς 75%, ε, δεν θες και πολύ για να λαλήσεις. Είναι λοιπόν να μην κάνεις λόγο για συνωμοσίες; Πως αλλιώς θα εξηγήσεις το γεγονός ότι το Κράτος συμπεριφέρεται σαν να έχει βάλει στόχο να σου κλείσει το μαγαζί;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι κάθε έιδους περαιώσεις αυτοέλεγχοι , κλπ αποτελούν την μέγιστη απόδειξη του είδους των σχέσεων των Ελλήνων πολιτών-επαγγελματιών με το Κράτος,Σχέση καχυποψίας , μιζέριας, κακομοιριάς.

Filosofos είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω.

J95 είπε...

Εγώ πάντως χαράτσι περαίωσης δεν πληρώνω με τίποτα. Τα βιβλία μου είναι μια χαρά και αν μου κάνουν έλεγχο και βρουν καμία λεπτομέρεια της λεπτομέρειας, προτιμώ να δώσω 200 euro στον ελεγκτή.

Νταβατζιλίκια το κράτος; Πουτανιές κι εμείς.