Το ψαχτήρι του κακομοίρη...

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2005

Κόμπλεξ κατωτερότητας + ματαιοδοξία = ?

Διαβάζοντας το βιογραφικό του Αργυρόπουλου (μίστερ Λεξάριθμος) και παρακολουθώντας τις εκπομπές του Άδωνι (Γεωργιάδη γαρ), μου δημιουργήθηκε η εξής απορία: Πόσο κομπλεξικός και ματαιόδοξος μπορεί να είναι ένας άνθρωπος ώστε να επαίρεται συνεχώς α) για το I.Q του, και β) για την αρχαιοελληνική καταγωγή του;

3 σχόλια:

Φοινικιστής είπε...

Το τεύχος Γαμηλιώνος-Ανθεστηριώνος 2005 του περιοδικού Ελληνική Αγωγή (του Άδ. Γεωργιάδη) περιλαμβάνει αφιέρωμα στις «Λεξαριθμικές αποκαλύψεις της ελληνικής γλώσσας» με βάση την έρευνα του μαθηματικού Ελευθερίου Αργυρόπουλου. Αξιοπρόσεκτος ο υπότιτλος: «Μπορεί η ελληνική γλώσσα να προβλέψη το μέλλον;»

Στο άρθρο του μαθηματικού (σ. 5-15) παρατίθενται παραδείγματα της λεξαριθμικής θεωρίας, π.χ. Η ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ = ΑΙΩΝΙΑ = ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ = 872.

Επίσης, διατυπώνεται η γνωστή θέση ότι «οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές δέχονται ως "νοηματική" γλώσσα μόνο την Ελληνική, και όλες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν "σημειολογικές"». Τι κι αν έχει επισημανθεί επανειλημμένως ότι αυτό δεν στέκει; Προφανώς, ο Άδ. Γεωργιάδης δεν ενδιαφέρεται για την επιστημονική αλήθεια. Είναι ψιλά γράμματα αυτά.

Ο ίδιος ο εν λόγω μαθηματικός έχει ξεφύγει εντελώς.

Εγώ αναρωτιέμαι για τον εκδότη: είναι κι αυτός στον ίδιο βαθμό πυροβολημένος ή πρόκειται για έναν έξυπνο επιχειρηματία που εξυπηρετεί τα οικονομικά του συμφέροντα; Ή μήπως συμβαίνουν και τα δύο;

Ανώνυμος είπε...

οι χαρακτηρισμοί ωχριούν μπροστά σε αυτόν τον (υπ)άνθρωπο. ήταν μάλιστα πρόσφατα καλεσμένος σε εκπομπή της ΕΤ3. εκμεταλλευόμενος την άγνοια (και όχι τη βλακεία) των 2 παρουσιαστών άρχισε το μακρύ και το κοντό του. ο τύπος έχει βάλει την κασέτα και λέει συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. κάνει και διαφήμιση τα βιβλία του. τι να πει κανείς.. νομίζω ότι και που καθόμαστε να σχολιάσουμε τον τύπο του προσδίδουμε κύρος.

Ανώνυμος είπε...

Από ένα σημείο και μετά, η "δυσφήμιση" είναι διαφήμιση. Συνεχίστε...