Το ψαχτήρι του κακομοίρη...

Παρασκευή 6 Μαΐου 2005

Καμμένος απο χέρι...

Φανταστείτε πως παίζετε 31 με μια τράπουλα η οποία περιέχει μονάχα 10ρια. Φανταστείτε πως έχει ήδη τραβήξει τρία 10ρια (σύνολο 30), και πως τραβάτε και τέταρτο χαρτί. Ξέρετε τι είστε; Καμμένοι απο χέρι! Ρίξτε μια ματιά σε αυτή τη συζήτηση, μετά σε αυτή και τέλος σε αυτή. Προσέξτε καλά τα μηνύματα του χρήστη Σέλευκου: η έκφραση "καμμένος απο χέρι" αποκτά πραγματικά καινούργια διάσταση...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οταν παίζεις 31 με μια τράπουλα που περιέχει μόνο 10αρια, δεν χρειάζεται να τραβίξεις τρία φύλλα πρώτα για να καταλάβεις τί παίζει...

Είσαι καμμένος από την αρχή!

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς φίλε Γιώργο, ακριβώς...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι, απορώ που βρίσκεις την όρεξη και το κουράγιο να ασχολείσαι τόσο πολύ...Περιμένεις να βάλει μυαλό?Καλύτερα περίμενε το χρόνο που ο Φλεβάρης του θα τελειώσει στις 30...Πιο πολύ σε αυτό μπορείς να ελπίζεις!

Lao είπε...

Μια και δεν έχω λογαριασμό στο focusmag.gr ας τα πω σε σένα να τα ακούσει η πεθερά (ούπς ο σέλευκος). τι λέει ο τύπος:

--Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΝΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΓΝΟΕΙ ΤΟ 99% ΤΟΥ ΠΛΥΘΥΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.--
Αυτός σίγουρα ανήκει στο 99% αυτών που αγνοούν ακόμα και τα βασικά της λειτουργίας του νου αλλά αρέσκονται να εικοτολογούν ασύστολα.

--ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ, (ΟΧΙ ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΕΣ) ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.
ΜΕ Ε----Π----Ι----Χ----Η----Ρ----Η----Μ----Α----Τ-----Α.---
ΧΑ-ΧΑ-ΧΑ. Και ποιο είναι το πρόβλημα του? Μπορεί να είμαστε και σκεπτόμενοι και σκεπτικιστές μαζί. Κάτι από Bush-ια λογική μου θύμισε.

--ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΑΞΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ, ΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 100 ΜΕΤΡΩΝ, ΤΟΤΕ ΟΛΗ Η ΓΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΟΥ---
Κάτι σε new age απόφθεγμα μου φέρνει τούτο. Ή μήπως ξαπατικούρα από Coelho? Μπρρρρρρρ…
Ρε φίλε αν θες να πάρεις μια γεύση για την τερατώδη πολυπλοκότητα του νου (και όχι της ψυχής) σου προτείνω να διαβάσεις ας πούμε για αρχή το The Emperor’s New Mind του Roger Penrose (στα ελληνικά – Ο Νέος Αυτοκράτορας εκδόσεις Γκοβόστη) και να αφήσεις τις αοριστολογίες και τις ασαφολογίες.

--ΚΙ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΤΥΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ "ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ" ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΕ ΑΡΕΣΕ Ο ΟΡΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ, ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ ΣΕ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΕΙΤΖ. [..]ΕΓΩ ΕΡΕΥΝΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΒΓΑΖΩ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΟΥ, ΟΧΙ ΑΠΟ "ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΤΕΡ ΜΗΧΑΛΗΣ".--
Να και μια ωραιότατη αντίφαση! Τη μια μας ζητάει να πιστέψουμε και να πειστούμε για το ορθό των λεγομένων του επειδή απλά και μόνο ο ίδιος ήταν μάρτυς (ανεκδοτικό πειστήριο το λένε), την άλλη όμως μας δηλώνει ότι αυτός δεν βγάζει τα συμπεράσματά του από μαρτυρίες τρίτων αλλά κάνει έρευνα!

--ΑΡΑ ΕΜΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΥΤΤΑΡΟ ΜΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ.
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ;--
…………………

--ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ, ΠΟΛΕΜΟΙ, ΠΕΙΝΑ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ.--
Ωχχχ… τότε απλά δεν θα υπήρχαμε καημένε!! Ο άνθρωπος είναι ανοιχτό σύστημα εκτός ισορροπίας. Όπως και κάθε μορφή ζωής βεβαίως. Και όχι μόνο. Και φυσικά το ίδιο το σύμπαν. Αν διάβαζε λίγο το παιδάκι φυσική, χημεία, κοσμολογία (έστω εκλαϊκευμένη) δεν θα έμπαινε στον κόπο να γράφει τέτοιες αναλήθειες.

--ΠΙΟ ΣΥΝΕΤΟ, ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ!--
Ααα, πολύ Coelho διαβάζει το παλικάρι! Αλλιώς δεν εξηγείται. Η αλληλεπίδραση ατόμου με το περιβάλλον προφανώς τον αφήνει παγερά αδιάφορο. Κακό του κεφαλιού του.

--ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ!
ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ.
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ.
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ!--
Χεχεχεχε!! Τώρα θύμισε λιακό! Γιατί ο καιρός γα(ιδά)ρ εγγύς!!
Συμπέρασμα: παίρνοντας ως δεδομένο ότι τύποι σαν κι αυτόν είναι αγύριστα κεφάλια, ας τους αφήσουμε στον δικό τους προσωπικό κόσμο. Έτσι κι αλλιώς, γνωρίζουμε ότι χρήσιμοι στο σύνολο αποκλείεται να φανούν.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως, θα άξιζε τον κόπο να ανοίξεις έναν λογαριασμό στο Focusmag μόνο και μόνο για να αναβάσεις αυτό εδώ το μήνυμα...

Lao είπε...

αν και είμαι τακτικότατος επισκέπτης σε πολλά ελληνικά fora, εντούτοις αποφεύγω τις εγγραφές για τον λόγο ότι θα πρέπει να απαντώ κάθε τρεις και λίγο στον κάθε λακαμά και να του εξηγώ ότι δεν είναι έτσι, ότι ίσως είναι αλλιώς κτλ. Πολλές φορές είπα ως εδώ ήταν, τώρα θα ανοίξω λογαριασμό στο τάδε forum και να αρχίσω να συμμετέχω αλλά μάλλον πρέπει να βαριέμαι (υποθέτω). τέσπα. αν θέλεις (και δεν βαριέσαι)μπορείς να κάνεις ένα απλούστατο copy-paste εσύ ο ίδιος- και φυσικά δεν χρειάζεται καν να αναφέρεις ποιανού είναι. αλλά από την άλλη, έχω την εντύπωση ότι πολύ ασχολείσαι-ασχολούμαστε με τέτοιου είδους άτομα. Ειδικά άτομα κλάσης Σέλευκου είναι αναντίστρεπτα παραστρατημένα.
Α, ευχαριστώ και για την ωραία διαφήμισή σου στο blog μου! Χέχε! Καλά αστειεύομαι. η αλήθεια είναι ότι ακόμη δεν έχω κατασταλάξει με το ακριβές περιεχόμενό του. Μάλλον στην πορεία θα μου βγει.