Το ψαχτήρι του κακομοίρη...

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2006

Προσκυνάτε κορόϊδα...

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
- Η Μητρόπολη Φθιώτιδας δηλώνει με θράσος πως οι "επιστήμονες" δεν μπορούν να εξηγήσουν το "γεγονός" ότι η σωρός του καλόγερου έμεινε αναλοίωτη εδώ και 15 χρόνια.
- Η Ένωση Ιατροδικαστών δηλώνει επισήμως πως πρόκειται για τυπικότατο φαινόμενο μουμοιοποίησης, κάτι που διαπιστώνεται ακόμα και απο τις φωτογραφίες του πτώματος.
- Η Μητρόπολη Φθιώτιδας αρνείται να απαντήσει στην Ένωση Ιατροδικαστών, η οποία πρότεινε να αποστείλει ειδική επιτροπή 5 ατόμων/ μελών της για να εξετάσουν το πτώμα, δηλώνοντας πως "σταματά κάθε διάλογος για το συγκεκριμένο θέμα".
- Τα πούλμαν με τα πρόβατα/ πίστούς συρρέουν κατά δεκάδες στο μοναστήρι για να προσκυνήσουν την Αγία Μούμια. Η Μονή θυσαυρίζει απο τις δωρεές των προβάτων, τα τουριστικά γραφεία που κλείνουν τις εκδρομές κάνουν χρυσές δουλειές.

Συμπέρασμα: Υπάρχει κανείς (εκτός απο τα πρόβατα) που να αμφιβάλει ότι όλο αυτό το σκηνικό στήθηκε για τα φράγκα?

8 σχόλια:

cyrus είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
cyrus είπε...

Όχι μόνο για τα φράγκα -- αλλά και για να τονωθεί το "ελληνορθόδοξο ηθικό" εν όψει του διαλόγου που άνοιξε για την καύση των νεκρών. Αυτές οι χρονικές συμπτώσεις δεν είναι και πολύ συμπτωματικές...

Ανώνυμος είπε...

Μου θύμισες τώρα το γαμάτο επεισόδιο του Μπλακάντερ που ΄στείνουνε μαγαζί με το Μπαλντρικ να φτιάχνουνε οστά αγιων για πούλημα.

Το Μεσαίωνα πάντως οι αδερφοί Ρώσοι είχανε ανακαλυψει μια περιοχή στα Ουράλια με ραδιενεργά πετρώατα που μουμιοποιούσαν τα πτώματα. Και είχαν φτιάξει φάρμες παραγωγή σκηνώματων αγίων!!

Αντίστοιχα, όταν η Ιταλική πόλη του Μπάρι αποφάσισε να ανοιχτεί στην αγορά των προσκυνητών (πολύ κερδοφόρα ήδη από τον 11 αι) βρέθηκαν μπροστά στο πρόβλημα ότι δεν είχαν λείψανα κανενός. Μη πτοούμενοι πετάχτηκαν στη Μύρα της Βυζαντινής Ανατολίας και έκλεψαν (με ευλάβεια και φιλότιμο) το πτώμα του ¨Αγιου Νικόλαου. Έξ'ου και ο Σάντα Κλάους των εν Εσπερία φίλων μας.

Τελικά γυρνάω πάλι στο Μπλακάντερ για να πώ: Για τους Έλληνες ο Διαφωτισμός είναι κάτι που συνέβηκε σε άλλους.

Αταίριαστος είπε...

Ε, όχι τώρα να έρθει ο κάθε άσχετος ιατροδικαστής να τους χαλάσει τη μπάζα, εεε την κατάνυξη θέλω να πω.
Όσο για το Διαφωτισμό πρόκειται για άθεο κίνημα, το αποκήρυξε κι ο Χρυσόδουλος, οπότε να σταματήσει κάθε κουβέντα.

Unknown είπε...

Μετά τον 'Διαφωτισμό' δεν προέκυψε η αποικιοκρατία και 2 παγκόσμιοι πόλεμοι; Χμμμμ...

Ανώνυμος είπε...

Ενώ πρό διαφωτισμού, δεν γίνονταν πόλεμοι, οι άνθρωποι αγαπούσαν αλλήλους κλπ κλπ

Ανώνυμος είπε...

Εννοείται πως κανείς δεν αμφιβάλει(τουλάχιστον όποιος σέβεται τον εαυτό του).
Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα είναι το γεγονός πως μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Ελλάδας εξακολουθεί να "προβατίζει" ή, μάλλον, να βελάζει, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να ακούσει και να κρίνει δυναμικά οποιοδήποτε εναλλακτικό λόγο αρθρώνεται γύρω από το θέμα...το πνευματικό επίπεδο αυτών των ανθρώπων είναι τόσο χαμηλό που μερικές φορές δείχνουν να εθελοτυφλούν μπροστά στην έκδηλη ιδεολογική χειραγώγηση που υφίστανται από τους επικεφαλής της εκκλησίας...και δυστυχώς από την άλλη οι ικανότατοι(!!!) πολιτικοί μας εκμεταλλεύονται το γεγονός και αντί κάποιος να βγει και να πει την αλήθεια στα πρόβατα, το βουλώνουν με γνώμονα πάντα το κομματικό συμφέρον. Δεν είπα να γίνουν οι άνθρωποι άθεοι, αλλά η γνήσια θρησκεία απέχει πολύ από το σημερινό σκοταδισμό που επιβάλλουν οι επικεφαλής της εκκλησίας με προφανή στόχο την ικανοποίηση των πολιτικών τους φιλοδοξιών.

xpan είπε...

Και που να μάθουμε πραγματικά πόση είναι η περιουσία όλων αυτών των θρησκευτικών τόπων (μονές, εκκλησίες κλπ).

Ένα θα πω. Ακόμα και ο γνωστός μαφιόζος Ψωμιάδης κάθε μήνα έκανε μια δωρεά σε κάποια μονή για να ξεπλύνει λίγο χρήμα. Αν λοιπόν πιστοί και άπιστοι πληρώνουν τις μονές αιώνες τώρα φανταστείτε τη χρήμα θα έχει μαζευτεί.

Την ημέρα που θα γίνει ο διαχωρισμός θρησκείας-κράτους θα βγω στην ομόνοια και θα πανηγυρίζω! :D